Õppekorraldus pärast 15. maid

Kuusalu valla ametlik seisukoht: Kuusalu valla koolide valdav enamus õpilasi jääb distantsõppele õppeaasta lõpuni.
Üldhariduskoolid edastavad lähiajal täpsemad juhised, kes ja millal on kooli oodatud ning kelle õppetöö jätkub praeguse süsteemi alusel. Eelkõige võivad kutset oodata eksamite sooritajad ja need, kes vajavad lisatuge. Tunniplaani-järgset õppetööd igapäevaselt koolides ei toimu. Kaardistatakse õpilaste koolitranspordivajadus.
Õppetöö korraldus mai teisel poolel erineb seni eriolukorra ajal toimunust. Koolid rakendavad nii projektipõhist lõimitud õpet kui ka ainepõhist õppetöökorraldust. Ka selle kohta edastavad koolid täpsema informatsiooni. Õpilase kontaktisikuks on klassijuhataja.

Kolga Koolis:

Tunniplaanijärgne distantsõpe Kolga Koolis jätkub 25. maini, et kõik vajalikud teadmised saaksid omandatud. 

Alates 25. maist -5. juunini toimub projektõpe nendele õpilastele, kellel ei ole võlgnevusi õppetöös. Projektõppe sisu ja tegevusi tutvustatakse õpilastele 25. mail.
 
Need, kellel on esitamata või omandamata töid/teemasid, nendele jätkub distantsõpe või äärmisel vajadusel kontaktõpe teadmiste omandamiseni / tööde esitamiseni.  Kontaktõpe toimub vaid neile, kes vajavad mõnes õppeaines lisatuge  25. ja 26. mail ning 1.-2. juunil. Koolipäev algab 9.30 ja orienteeruv lõpp 13.00.
 
Õpilasele, kellel on jäänud vajalikud teadmised omandamata ja ei ole võimalik välja panna positiivset aastahinnet või hinnangut, määratakse täiendav õppetöö, mis toimub veebiõppe või äärmisel vajadusel kontaktõppe vormis juunis või kontaktõppena augustis, et saavutada vajalikud teadmised. 
 
Õpikute tagastamise, tunnistuste kättesaamise jms organiseerib klassijuhataja. 
 
9. klassi õpilastele väljastatakse lõputunnistus hiljemalt 15. juuniks.